Winkeltjesroute door Noord-Fryslân bestaat vijf jaar

De winkeltjeseigenaren die zijn aangesloten bij de plattelandsroute door Noord-Fryslân vieren feest. De zestig kilometer lange route wordt uitgebreid met nog meer winkeltjes. Alleen bijzondere, want standaardwinkels zitten er niet tussen.
De route met verschillende bijzondere winkeltjes bestaat nu vijf jaar. De route bestond uit elf winkeltjes langs onder andere Burdaard, Hallum, Ferwerd en Blije. De route is uitgebreid met drie winkeltjes en ateliers in Morra, Oosternijkerk en Wierum.

Voorbeelden

Wanneer je de route aflegt, kom je langs een bloemenzaakje, een zeefdrukkerij en een kaarsmakerij tegen. Het zijn een paar voorbeelden van winkeltjes die je aantreft. Ook kom je langs Lichtaard waar de kerk is opengesteld en je kunstwerken kunt bekijken. Zaterdag zijn alle winkels, op één na, open om het jubileum te vieren.
Op souder fan De Terp © Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek
In Hiauer treffen we Anny Hoekema van camping de Terp aan. Samen met haar man verzamelt ze allemaal spullen op zolder. "Geen nieuwe spullen, daar houd ik niet van", zegt Hoekema. "You name it. Der is gjin nee te keap." De opbrengst gaat naar goede doelen tegen Parkinson en Alzheimer.
Anny Hoekema
Noard-Fryske winkeltsjesrûte © Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek
Wilt u de route ook afleggen? Dat kan natuurlijk met de auto, maar ook op de fiets is het goed te doen. Onderweg komt u langs theetuinen en B&B waar u bijvoorbeeld een kopje koffie of thee kunt nuttigen.