Partuur Van der Bos oppermachtig op Rengersdag

Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra waren zondag oppermachtig op de Rengersdag in Leeuwarden. Ze wonnen hun zesde vrijeformatiepartij op rij. In de finale tegen Remmelt Bouma, Jelte Visser en Willem Heeringa werd het 5-2 en 6-4.
© Henk Bootsma
Gert-Anne van der Bos
Het ging hard in de finale. Al snel was het 5-0 voor het partuur van Van der Bos. Daarna maakte Bouma cs. de stand wat draaglijker. Spannend werd het echter niet meer.
Tjisse Steenstra werd uitgeroepen tot koning.
Remmelt Bouma

Route naar de finale

In de eerste omloop won het trio Van der Bos al met 5-1 en 6-0 van Jelle Atema, Kees van der Schoot en Sjoerd de Jong. Daarna kwam voor Van der Bos en zijn maten de lastigste wedstrijd van de dag: het werd 5-4 en 6-0 tegen Enno Kingma, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar. In de halve finale tegen Menno van Zwieten, Hylke Bruinsma en Martijn Olijnsma waren het weer duidelijke cijfers: 5-1 en 6-2.
Bouma en de zijnen kwamen in de tweede omloop door met 5-3 6-2 te winnen van Marten Bergsma, Pieter Jan Plat en Jan Schurer. Daarna waren ze met 5-2 6-4 te sterk voor Auke Boomsma, Marten Feenstra en Laas Pieter van Straten. Met een staand nummer kwamen ze in de finale.

Zes overwinningen op rij

De overwinning in Leeuwarden was de zesde op rij voor het partuur Van der Bos in een vrijeformatieepartij. Dit is de indrukwekkende reeks: