Grootste gehaakte deken geplaatst in park Vijversburg

De grootste gehaakte deken ter wereld ligt op zijn plek in park Vijversburg bij Tytsjerk. Het is een initiatief van Leeuwarders dat gesteund wordt door zorgorganisatie Palet. Het doel was om 10.000 gehaakte dekens fan 140x200 cm te verzamelen. Uiteindelijk zijn het er 10.841 geworden. Of ze daarmee in het Guiness World Book of Records komen, wordt komende week bekend.
Haken is verbinden.
Monique van der Hoek - initiatiefnemer
Voor initiatiefnemers Esmeralda de Vries en Monique van der Hoek was het een speciale dag. Al vier jaar zijn ze bezig met het project. Er zijn zo'n 10.841 dekens gemaakt. Die bestaan uit meer dan drie miljoen gehaakte lapjes, samen goed voor zo'n 25000 vierkante meter. Uit 50 verschillende landen hebben mensen haaksels opgestuurd. Er liggen dekens in allerlei verschillende thema's zoals Escher, letters, landen of streepjes.
Het project begon allemaal met deze blauw-witte deken.
Pleatsing grutste tekken
Het is de kers op de taart. We hebben al vier jaar lang zulke mooie ervaringen gehad met de hakers en andere betrokkenen. Nu komt alles hier in park Vijversburg bij elkaar.
Esmeralda de Vries - initiatiefnemer
Park Vijversburg bedekt troch haakte tekkens © Omrop Fryslân
De grootste gehaakte deken van de wereld is dit weekeinde door iedereen te bewonderen in het park bij Tytsjerk: zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur en zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. Daarna worden alle dekens aan goede doelen geschonken.