Man (56) krijgt celstraf voor drugsproductie in Haulerwijk

Een man (56) uit Haulerwijk heeft zestien maanden cel gekregen voor zijn betrokkenheid bij een drugslab in het dorp. Er was vijf jaar tegen hem geëist.
© Wikimedia Commons
De man verhuurde de loods aan de Slotemaker de Bruineweg aan een kennis. Hij zegt dat hij niet wist dat de loods voor de productie van drugs werd gebruikt. De rechtbank vond dat niet bewezen kon worden dat de verdachte ook meedeed aan het produceren van de drugs.
In dezelfde zaak zijn twee mannen uit Guatemala veroordeeld tot drie jaar cel. Volgens de rechtbank hebben de mannen Crystal Meth geproduceerd in de loods in Haulerwijk. Ze zeiden zelf dat ze ingehuurd waren als schoonmakers, maar de rechtbank geloofde dat niet.

Synthetische drugs

Crystal Meth is een soort amfetamine, maar dan veel sterker en verslavender. In het lab lag veel materiaal om de synthetische drugs te maken. Een gedeelte van de loods was er al voor ingericht, toen de inval plaatsvond. In een ander gedeelte van de loods was een laboratorium in aanbouw.
Het pand aan de Slotemaker de Bruineweg was vroeger eigendom van Marinus Ooms, die bij een overval in 2006 om het leven kwam.