Waddenfonds stelt miljoenen euro's beschikbaar voor nieuwe projecten

Het Waddenfonds stelt acht miljoen euro beschikbaar voor nieuwe projecten. "Met deze extra service willen we de kwaliteit en de hoeveelheid projecten in de Waddenregio vergroten", zegt voorzitter Henk Staghouwer van het Waddenfonds.
It Waad © ANP
De projecten moeten een impuls geven aan de ecologie en de economie in het Waddengebied. Bedrijven, belangenorganisaties en lokale overheden kunnen een gooi doen naar een subsidie van het fonds voor projecten. Dit kan vanaf begin december. Er kan per project maximaal 500.000 euro subsidie worden aangevraagd.

Advies en steun

Het Waddenfonds komt bovendien met een initiatief om extra projecten van de grond te krijgen. Mensen kunnen advies en steun inhuren voor het opstellen van een projectplan met een goede financiële onderbouwing.
Om in aanmerking te komen moet een project minimaal aan een van de acht thema's van het Waddenfonds voldoen, bijvoorbeeld duurzame recreatie en toerisme, bodem, water en duurzame visserij.

Beoordeling

Een commissie van deskundigen beoordeelt alle aanvragen en geeft bij het Waddenfonds aan welk project geld krijgt en hoeveel. Voor initiatiefnemers van projecten zijn er in september drie informatiebijeenkomsten.