Bobby Zwaagman ljept in Grijpskerk naar eerste topklasse-winst

Bobby Zwaagman heeft in Grijpskerk zijn eerste overwinning in de topklasse van het fierljeppen gepakt. De ljepper uit IJlst kwam met zijn 19,44 meter net iets verder dan Hannes Scherjon, die 19,26 liet noteren. Bauke de Jong uit Parrega werd derde met 18,66. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Anneke Broersma.
Bobby Zwaagman ljept yn Grypstsjerk nei earste topklasse-winst
Zwaagman, die vorig jaar nog bij de junioren ljepte, zette zijn beste afstand neer met zijn derde sprong. In de finale verbeterde Scherjon zijn eigen beste sprong van 19,13 naar 19,26, maar dat was dus niet genoeg om Zwaagman van de overwinning af te houden.
© www.orange-pictures.nl
Bobby Zwaagman

Vrouwen

Anneke Broersma hield bij de vrouwen Boukje de Boer en Anna Kramer achter zich. Broersma ljepte met haar eerste sprong na 14,01 en dat werd niet meer verbeterd. De Boer kwam in de finale tot 13,62 en de beste sprong van Kramer was 12,47.

Junioren

Bij de junioren ljepte Freark Kramer het verste en dat deed hij met zijn eerste sprong: 18,01. Jesper Demmer kwam met zijn eerste sprong tot 17,64 en dat leverde een tweede plaats op. Wietse Nauta werd met 17,63 derde.

Jongens en meisjes

Rutger Haanstra pakte de overwinning bij de jongens met 15,57. Stefan Douma werd tweede met 14,77 en Renzo Zwaagman eindigde met 14,35 op de derde plaats.
Bij de meisjes ging de overwinning naar Henrieke Wijnstra. Zij ljepte naar 13,16 meter. Liselotte Veenstra ljepte met 13,11 naar de tweede plaats en Femke Rispens eindigde als derde met 13,09.

Tweekamp

Het niveau lag in Grijpskerk niet hoog. Qua afstanden was het een matige wedstrijd. Een zwakke generale dus voor de tweekamp met de Hollandse ljeppers van volgend weekeinde in Linschoten.