VIDEO: 'Tsjek myn sjipkist' zet de auto aan de oplader

TSJEK MYN SJIPKIST de auto oan de oplader
In deze 'Tsjek myn sjipkist' moeten de drie teams het allerlaatste onderdeel aanbrengen: het pedaal. Want ja, zonder pedaal kun je geen gas geven. En daar kijken de teams naar uit, want in de laatste aflevering is de motor geïnstalleerd en moeten de teams tegen elkaar racen...! Zou een elektromotor hard kunnen rijden?
Is dat de takomst? © Omrop Fryslân
'Tsjek myn sjipkist' wordt gemaakt in het kader van Fossylfrij Fryslân. Het bestaat uit zes afleveringen. In de eerste vijf afleveringen bouwen drie teams van drie basisscholen een zeepkist. Verder zien we wat fossiele brandstof eigenlijk is, waarom die zo schadelijk is voor het milieu en wat duurzame alternatieven kunnen zijn. 'Tsjek myn sjipkist' zal op 4 juli eindigen met een wedstrijd in de Elfstedenhal in Leeuwarden. De zeepkist die als eerste over de streep komt, heeft gewonnen.
'Tsjek myn sjipkist' is elke zondag vanaf 17.30 uur elk uur bij Omrop Fryslân op televisie te zien. Ook te zien op woensdag en vrijdag om 10.30, 11.30, 12.30 en 16.00 uur. Online is het programma te zien op Skoal.tv.