Sander Arends in de finale van het ATP-toernooi in Antalya

Tennisser Sander Arends heeft de finale bereikt van het ATP-toernooi in Antalya. Op het Turkse gras was de Leeuwarder, samen met zijn dubbelmaat Matwé Middelkoop, met 7-6 en 6-3 te sterk voor het koppel Mirnyi/Oswald. Het is voor Arends zijn eerste finale op het hoogste niveau van 2018.
© www.orange-pictures.nl
In het begin van de wedstrijd pakten beide koppels eenvoudig hun eigen opslaggames. Bij 4-5 moest Arends op zijn eigen opslag echter drie breakpoints wegwerken, maar dat lukte hem op knappe wijze. Ook op de 5-6 kregen Arends en Middelkoop weer drie breakpoints tegen, maar opnieuw konden ze de game knap binnenhalen.
In de tiebreak was er snel een voorsprong voor Mirnyi en Oswald (1-4), maar daarna pakte het Nederlandse duo zes punten op rij, en daarmee ook de set (7-4).

Een break is genoeg

Arends en Middelkoop pakten in het begin van de tweede set goed door. Al in de tweede game maakten ze een break. Hierdoor konden ze snel uitlopen naar een 3-0 voorsprong. Deze voorsprong konden de heren vasthouden tot een tussenstand van 5-3, waarna Middelkoop de partij kon uitserveren.
De tegenstanders in de finale zijn nog niet bekend. Voor Arends en Middelkoop betekent de finaleplaats dat ze een mooi resultaat hebben neergezet in aanloop naar het Grand Slam toernooi van Wimbledon, waar het koppel over een kleine twee weken aan meedoet.