Partuur Gert-Anne van der Bos wint ook in Berltsum

Het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taede Triemstra en Tjisse Steenstra heeft de tweede overwinning van het weekend binnen. De drie wonnen zondag de hoofdklassepartij in Berltsum, nadat ze zaterdag ook al de winst hadden gepakt in Holwerd. In een spannende finale won het partuur van Van der Bos met 5-5 en 6-4 van het partuur van Auke Boomsma.
Tjisse Steenstra © Henk Bootsma
De finale ging lang gelijk op. Veel eersten waren spannend en pas laat pakte het trio Van der Bos een gaat: 5-3. Auke Boomsma, Marten Feenstra en Laas Pieter van Straten kwamen daarna weer sterk terug. Eerst tot 5-4, na een bovenslag van Feenstra op 5-3 en 6-6, en daarna zelfs tot 5-5, nadat Triemstra de bal kwaad sloeg, opnieuw op 6-6. Uiteindelijk sloeg diezelfde Triemstra zijn partuur naar de overwinning met een bovenslag op 5-5 en 6-4.
Tjisse Steenstra werd uitgeroepen tot koning in Berltsum.
Taeke Triemstra, Tjisse Steenstra en Gert-Anne van der Bos © Henk Bootsma
In de tweede omloop stond het partuur Van der Bos tegenover het partuur van Marten Bergsma. Dat was een dag eerder in Holwerd nog de finale. Toen won Van der Bos al met 5-3 en 6-2. In Berltsum was het trio van Bergsma dichtbij een stunt, maar op 5-5 en 6-6 sloeg bergsma de bal buiten het perk. In de halve finale won het partuur Van der bos met 5-2 en 6-0 van Enno Kingma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar. Dat partuur werd uiteindelijk derde.
Auke Boomsma, Laas Pieter van Straten en Marten Feenstra wonnen in de tweede omloop met 5-1 en 6-0 van het partuur Elgar Boersma. Via een staand nummer in de halve finale kwam het partuur Boomsma in de finale.
Verliezend finalist Marten Feenstra over zijn comeback

Triemstra nu vijfde aller tijden

Taeke Triemstra klom door het goede weekend van zijn partuur weer een plaatje in het eeuwige kaatsklassement. Hij staat nu op 701 punten en dat zijn twee meer dan Chris Wassenaar. Er zijn nog maar vier kaatsers die meer punten hebben.
De top van het kaatsklassement: