The Bounty Hunters covert 'In part fan dy' van Marcel Smit

De band The Bounty Hunters van Johannes Rypma covert een deel van 'In part fan dy' van Marcel Smit en Gerbrich van Dekken. Dit doen ze naar aanleiding van de 'muzykrubryk' (muziekrubriek) van Fryslân Hjoed.

Billy Joel

Marcel vertelt dat het nummer niet specifiek over een persoon gaat. Hij heeft de inspiratie voor het nummer gekregen nadat hij een interview zag met pianist Billy Joel. "Het gesprek ging over wat er gebeurt met mensen als ze er niet meer zijn. Zijn boodschap was eigenlijk dat mensen niet verdwijnen, maar voortbestaan in de herinneringen van andere mensen", zegt Marcel.
The Bounty Hunters yn Fryslân Hjoed

Aan de kant van de weg

Na het interview is Marcel meteen begonnen met schrijven, maar toen was het niet in een keer af: 'Ik had allerlei losse stukjes en nog geen idee hoe ik daar een nummer van kon maken.'' Maar toen Marcel in de auto zat, had hij opeens een ingeving. ''Ik heb de auto aan de kant van de weg gezet en had zo een nummer in elkaar. Toen ik het voor de eerste keer helemaal speelde, pakte het mij meteen. Toen wist ik dat het een goed nummer was.''

Muzykrubryk

In de muzykrubryk van Omrop Fryslân daagt presentator en zanger Raynaud Ritsma Friese artiesten uit. Ze krijgen de opdracht een liedje uit de Fryske top 100 te coveren. Een liedje dat ver van hun eigen stijl af staat. Met als doel: nieuwe nummers creëren en een andere blik op Friese nummers .
Kijk voor alle covers van de muzykrubryk op omropfryslan.nl/muzykrubryk.