Rechtbank besluit tot schouw in De Westereen, weduwe Van Seggeren langer vast

De rechtbank van Leeuwarden zal een schouw houden op de kruising waar in juli vorig jaar het lichaam van Tjeerd van Seggeren werd gevonden. Dat heeft de rechtbank woensdag bij de pro forma-zitting besloten. De 33-jarige weduwe van Van Seggeren blijft langer in voorarrest.
© De Vries Media
De schouw zal op een datum rond 9 juli plaatsvinden. Op 9 juli 2017 werd het lichaam van Tjeerd van Seggeren aangetroffen. De schouw wordt nu rond die datum gehouden, zodat de omstandigheden vergelijkbaar zijn aan die op de avond van de moord. De rechtbank zal zowel overdag als op avond de locatie bekijken.

Voorarrest verlengd

Advocaat Brian de Pree van de weduwe van Van Seggeren heeft de rechtbank gevraagd het voorarrest van zijn cliënte op te heffen. Volgens de advocaat is het bewijs dat het Openbaar Ministerie heeft 'erg mager'. Het gerechtshof oordeelde echter dat er 'ernstige bezwaren' zijn en dat het voorarrest moest worden verlengd.
Advocaat Brian de Pree in Weistra op Wei
Tjeerd van Seggeren (37) kwam in de nacht van 8 op 9 juli 2017 door geweld om het leven. Hij had die avond een festival in De Westereen bezocht. Zijn lichaam werd later aan de Fûgelsang gevonden. Op basis van zijn verwondingen werd er eerst aan een aanrijding gedacht. Dat scenario heeft het OM inmiddels laten varen. In de omgeving werden geen sporen gevonden die op een aanrijding wijzen.

Geweld

Omdat Van Seggeren zware verwondingen aan zijn lichaam en hoofd had, denkt het OM dat hij door geweld om het leven is gekomen. Dat zou door één of meerdere personen zijn gedaan.
De rjochtseal yn Ljouwert © Omrop Fryslân, Joris Kalma
Eind december werd de weduwe van Van Seggeren opgepakt. Dat gebeurde vlak voor ze met haar kinderen naar Duitsland, haar geboorteland, zou vertrekken. Volgens het OM zou de vrouw meerdere motieven kunnen hebben. Relatieproblemen zou daar één van zijn.