Familie Frank Cooper terug in Akkrum: It's awesome

Verslaggever Wytse Vellinga praat met Frank en Catherine Wolf
De familie van de geëmigreerde Akkrummer Folkert Kuipers, de latere Frank H. Cooper, is erg verrast over het grote feest in het dorp Akkrum. Dit weekeinde is het dorp omgetoverd tot het New York uit de negentiende eeuw, de tijd dat Kuipers naar Amerika vertrok en daar een succesvol zakenman werd.
Het grote warenhuis van Cooper is op het feest in Akkrum nagebouwd en de dorpsbewoners gaan gekleed in kledij passend bij die tijd. Het meest markante aandenken aan Cooper, het seniorengebouw Coopersburg, staat nog in het dorp.
I had no idea that it's going to be so big. It's awesome.
Frank Wolf, familie van Frank H. Cooper (Folkert Kuipers)
Het feest begon zaterdag. Nabestaanden van Frank Cooper uit de Verenigde Staten waren er te gast. Zij zijn erg onder de indruk van wat ze allemaal in Akkrum zien.
This is amazing, The coolest thing I've ever seen.
Catherine Wolf
We wisten weinig over het levensverhaal van onze overoverovergrootvader. We hebben over hem gehoord van de stichting en over hem gelezen in het boek over hem", zegt Frank Wolf. "Dat het zo groot zou zijn, hadden we niet verwacht." Zijn echtgenote Catherine voegt toe: "Het is geweldig."
Onze kinderen wilden eerst niet geloven dat dit over mijn en hun familie gaat, toen ik het vertelde", vervolgt Frank Wolf. "Ja pap, sure, dat zal wel. Maar het gaat echt over Frank Cooper. Het is echt waar.
Het eerste warenhuis van Cooper was niet in New York, maar in een van de eerste wolkenkrabbers van Chicago, vertelt Frank Wolf. Het was zelfs een van de eerste wolkenkrabbers van de Verenigde Staten. Het werd gebouwd na de grote brand van Chicago. Het had tien verdiepingen, bijna net zo hoog als het warenhuis van Coopers in New York dat enkele jaren later werd gebouwd.
Frank Wolf is trots op zijn voorouder Frank Cooper. Hij eert hem met, zoals hij het zelf omschrijft, zijn eigen accomplishments. Dezelfde grote ambities en de resultaten die daaruit voortvloeien.