Schaatsbond kiest voor één WK per jaar, KNSB niet blij

De internationale schaatsbond ISU wil vanaf het seizoen 2020/2021 het WK sprint, allround en afstanden in één weekend plannen. Dat heeft de organisatie besloten op een congres in Sevilla. Hoe het wereldkampioenschap er dan precies uit zal zien, moet de organisatie de komende tijd verder uitwerken.
© www.orange-pictures.nl

Nu te veel kampioenen

De Nederlandse schaatsbond KNSB is niet blij met het besluit, omdat die graag tenminste twee WK's per jaar wil. Het idee om één wereldkampioenschap te houden, komt van de technische commissie van de ISU. Het langebaanschaatsen zou nu te veel kampioenschappen tellen en dat is verwarrend voor het publiek, zo stelt ISU. Ook vanuit commercieel oogpunt zou het beter zijn om de wereldkampioenschappen te koppelen.
In het seizoen 2019/2020 gaat de ISU al terug naar twee titeltoernooien: het WK afstanden en een gecombineerde WK sprint en allround. Het jaar daarop blijft er dan nog één WK over.

Werkgroep denkt na over model

"We krijgen als KNSB zitting in een werkgroep die mee gaat denken over de invulling van dit model in combinatie met het huidige model van de wereldbekerwedstrijden. Hierdoor zitten we dicht bij het vuur en kunnen we invloed uitoefenen", zo zegt Jeroen Kraaij van de KNSB op de website van Schaatsen.nl.