Hobbelige weg naar Leeuwarden

Hobbeljende dyk nei Ljouwert
De weg naar Leeuwarden is geen visitekaartje naar de Culturele Hoofdstad, vindt Christiaan Okkema uit Goutum. De A32 zit vol hobbels en kuilen en daar moet iets aan worden gedaan.
De weg is geen parel naar Culturele Hoofdstad.
Christiaan Okkema
Leppa Akwadukt © Omrop Fryslan
Okkema rijdt elke dag over de weg en vindt vooral het stuk ter hoogte van het Leppa Aquaduct slecht. ''Het zit vol kuilen en richels'', zegt hij. Okkema heeft in 2017 een filmpje opgenomen vanuit de auto en dat filmpje op YouTube gezet. Hij had schade aan zijn auto, maar kon niet bewijzen dat het aan de weg lag. Okkema vindt het vreemd dat Rijkswaterstaat niets aan de weg heeft gedaan, in aanloop naar Culturele Hoofdstad. ''Ik hoor meerdere mensen klagen over de weg naar Leeuwarden'', vertelt Okkema.
Het valt wel mee, na Heerenveen is het ook alweer voorbij.
Foppe Reitsma
Bij tankstation de Smarpot aan de A32 laat een vrachtwagenchauffeur weten dat hij de weg ook als slecht ervaart. ''Ik merk het met het sturen en ook in de rug'', zegt chauffeur Van der Linden. Een andere bestuurder merkt er niets van. ''Het valt wel mee, en na Heerenveen is het ook alweer voorbij'', zegt Reitsma.
Rijkswaterstaat heeft laten weten dat er in het jaar van Culturele Hoofdstad niets aan de A32 wordt gedaan. ''Dit doen we niet omdat we geen hinder willen bezorgen aan de toeschouwers die naar Leeuwarden komen'', zegt een woordvoerder. Eerder heeft Rijkswaterstaat wel andere wegen aangepakt en ook delen van de A32. ''In 2019 pakken we de A32 aan'', vertelt de woordvoerder. Hoe, wat en wanneer er aan de weg wordt gewerkt, daar wordt nog over nagedacht. Wanneer de plannen klaar zijn, worden deze bekendgemaakt door Rijkswaterstaat.