Partuur Van der Bos pakt tweede seizoensoverwinning in Dronryp

De formatie van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra heeft in Dronryp de tweede seizoensoverwinning geboekt in de vrije-formatiepartij. In een mooie finale bleef het partuur van Van der Bos Enno Kingma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar de baas met 5-5 en 6-0. Op die stand dwong Steenstra Hans Wassenaar tot een kwade slag. De winnaars moesten in de finale een 5-3 achterstand wegwerken.
© Omrop Fryslân, Aise van Beets
De derde prijs was voor Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden. Zij verspeelden in de halve finale een 5-2 voorsprong tegen de latere winnaars. Tjisse Steenstra uit Bitgummole werd in Dronryp tot koning van de partij uitgeroepen.

Strijd om finale

Voor een plaats in de finale of niets ging de strijd tussen Menno van Zwieten en Enno Kingma. De halve finale ging tussen Peter van Zuiden en Gert-Anne van der Bos. Kijk hier naar deze wedstrijden.
Heale finale Dronryp

Finale Van der Bos tegen Kingma

De finale gaat tussen het partuur van Van der Bos, Triemstra en Steenstra en het partuur van Kingma, Hiemstra en Wassenaar. Het werd een spannende finale, die eindigde in 5-5.
Finale Dronryp

Vader Van der Bos pakt overwinning

Deze is voor Rijn Jakob
Gert-Anne van der Bos over zijn zoon
Gert-Anne van der Bos werd vorige week vader van een zoon: Rijn Jakob. Daardoor miste hij het kaatsen in Menaam. Zijn maten Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra wonnen toen met zijn vervanger Johan van der Meulen. Nu wonnen ze dus weer, maar met Van der Bos. "Dat geeft wel veel energie moet ik zeggen."
Gert-Anne van der Bos yn Dronryp

Goede comeback Enno Kingma

Enno Kingma miste de eerste wedstrijden van dit seizoen, omdat hij zijn stage in Schotland eerst moest afronden. Zonder Kingma degradeerden zijn maten Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar ook nog eens naar de eerste klasse. Daar wonnen ze echter twee keer en dus kwamen ze vandaag voor het eerst weer terug in de hoofdklasse, nu met Enno Kingma. Kingma presteerde sinds zijn comeback erg goed, want hij won zaterdag in Morra-Lioessens een hoofdklasse uitnodigingspartij, hij won een derde prijs op de bondspartij en pakte een overwinning in de eerste klasse.
Enno Kingma