Lekker slapen met dit warme weer? Tijd voor seks!

Wat is het toch heerlijk weer; het zonnetje schijnt, de temperaturen zijn fijn. Maar dan komt het moment waarop je op bed wil. Het is niet vol te houden; zo warm is het en toch wil je wel heel graag slapen... Terwijl het zweet in straaltjes van je afloopt, probeer je het toch, maar het lukt maar niet. In de Middei fan Fryslân kregen we tips van slaapexpert Annelies Smits.

Lekker lauw op bed

Neem voordat je het bed induikt een lauwe douche. Niet een koude, want dan gaat je eigen motortje weer draaien en krijg je het juist weer warmer.

Doe je dekens in de vriezer

Als je een grote vriezer hebt, kun je het hele beddengoed erin doen. Dan kun je lekker koel onder de dekens gaan liggen zonder dat je het warm krijgt. Heb je geen grote vriezer? Dan kun je natuurlijk wel je ondergoed erin stoppen.

Zoek een ander plekje

Je hoeft zelf niet naar een ander land te verhuizen, maar je matras verhuizen kan heel fijn zijn. Dus slaap lekker buiten, als het niet regent en er geen code rood afgegeven is. Ook een optie: in de garage of kelder gaan slapen.

Een nat washandje

Een tip uit de oude doos, maar hij blijft goed: een washandje met koud water op je voorhoofd leggen en dan maar lekker slapen. Denk er wel om, na verloop van tijd wordt het washandje weer warm, maar wie weet slaap je dan al.

Seks

Je krijgt het er wel warm van, maar het hele gebeuren zal er wel voor zorgen dat je beter slaapt. Bij seks komt namelijk het 'knuffelhormoon' vrij en dat zorgt voor een fijn gevoel, waar je beter van gaat slapen.