Schoolkinderen spelen levend stratego en vinden granaat

Voor schoolkinderen van CBS De Gearing in Ee is het spelletje levend stratego wel heel echt geworden. De kinderen uit groep 7 en 8 zijn op schoolkamp in Westerbork, waar ze elk jaar in het bos het spel spelen. Zo ook woensdagavond, maar al snel kwam een van de jongens bij de meester met de mededeling dat hij een bom had gevonden.
Directeur Onno Bouma van De Gearing: "De meester dacht nog even dat het om een zogenaamde bom uit het spel ging, maar al snel bleek dat de leerling een echte granaat bedoelde. Gelukkig heeft hij hem laten liggen. De leiding heeft de kinderen meegenomen naar de kampeerboerderij en daar is de politie ingelicht. Die heeft daarna de Explosieven Opruimingsdienst ingeschakeld." De school heeft donderdagmorgen meteen de ouders van de kinderen op de hoogte gesteld.
Volgens Bouma is de recherche 's avonds laat nog bij de kinderen geweest, om uit te leggen wat er nu verder zal gebeuren. Bouma: "Wij zijn natuurlijk ontzettend blij dat de leerling en de leiding zo adequaat hebben gehandeld en dat het goed is afgelopen. Wij vinden het mooi dat de politie de moeite heeft genomen, om nog even bij de kinderen langs te gaan. Het hele avontuur heeft een onverwachte draai aan het kamp gegeven. Eén die de kinderen in elk geval altijd zal bijblijven."