Drugslab in Oudebildtzijl opgerold na groot politieonderzoek

De politie heeft woensdagochtend in Oudebildtzijl een drugslab opgerold. Dat gebeurde met een grootschalige actie naar drugscriminaliteit. Ruim vijftig agenten zijn daarbij betrokken, in Fryslân, Noord-Brabant en Drenthe. Onderzoek van de politie in Den Bosch heeft woensdagochtend tot het oprollen van het lab geleid. Ook in Nieuw Amsterdam in Drenthe werd een groot drugslab aangetroffen. In beide labs werden enkele duizenden liters aan chemicaliën aangetroffen.
Twee Friezen aangehouden
De politie heeft tot dusver zes verdachten aangehouden. Daarbij zitten twee Friezen, die bij het laboratorium aanwezig waren. Het gaat om een 29-jarige man uit Oudebildtzijl en een 28-jarige vrouw uit Leeuwarden. De verdachten zitten op dit moment vast.
Drugscriminaliteit naar het noorden
De politie ziet de laatste jaren dat drugscriminaliteit vanuit het zuiden van ons land oprukt naar het noorden. Gemiddeld werden in Noord-Nederland (Fryslân, Groningen en Drenthe) jaarlijks twee tot drie drugslaboratoria opgerold. In 2017 waren dat er al zes, waarvan vier in Fryslân. Dit jaar zijn er al drie drugslabs in Noord-Nederland ontdekt, waaronder deze in Fryslân.