Cambuur pakt verdiend punt tegen koploper NEC

Cambuur heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen koploper NEC. De ploeg van René Hake kwam net voor rust op achterstand, maar vroeg in de tweede helft zorgde Jordy van Deelen voor een mooie gelijkmaker. In de spannende slotfase werd niet meer gescoord.
Aan elkaar gewaagd
In de eerste helft ging het lang gelijk op. Justin Mathieu zag dat een schot geblokkeerd werd en de keeper van Cambuur Cummins kon een goal van Langil voorkomen.
Kopgoal Achahbar
Het laatste kwartier van de eerste helft was NEC iets sterker. Een schot van Langil eindigde nog in het zijnet, maar een paar minuten voor de rust kwam NEC toch op voorsprong. Sturing kopte een vrije trap van Groeneveld naar de kleine spits Anass Achahbar, die de bal tegen de touwen kopte.
Daarna, nog steeds voor het rustsignaal, kreeg Cambuur twee keer de kans op de gelijkmaker. Martijn Barto kopte net naast en in de blessuretijd schoot Justin Mathieu na een mooie aanval tegen keeper Delle aan.
Gelijkmaker Van Deelen
In de tweede helft ging Cambuur verder op jacht naar de gelijkmaker. Die viel na vijf minuten. Daniel Crowley bereikte Jordy van Deelen met een mooie pass en Van Deelen maakte het knap af met een hard schot. Crowley, de man van de assist, schoot Cambuur een paar minuten later bijna op voorsprong. Het schot eindigde op de lat.
Kansen NEC
Daarna raakte NEC-speler Kadioglu aan de andere kant ook de lat en een kwartier voor tijd schoot Langil net voorlangs.
Cambuur kreeg nog wel kansen op de winnende goal, maar NEC was het dichtst bij. Een balletje van Achahbar, na een harde voorzet van Langil, ging net naast.
Sportclub Cambuur - NEC 1-1 (0-1) 42. Anass Achahbar 0-1, 51. Jordy van Deelen 1-1
Opstelling Cambuur: Erik Cummins; Sai van Wermeskerken, Martijn van der Laan, Robbert Schilder, Jordy van Deelen; Ricardo Kip (82/Darren Rosheuvel), Daniel Crowley, Daan Boerlage; Alvin Daniels (59/Issa Kallon), Martijn Barto, Justin Mathieu (59/Kevin van Kippersluis)