Schaatsers verwonden per ongeluk twee fans met winnaarstegel

(fotofoarbyld) © ANP
Bij de huldiging van de bronzen medaillewinnaars van de ploegenachtervolging in het Holland House zijn twee gewonden gevallen. Dat gebeurde toen Sven Kramer, Koen Verweij, Jan Blokhuijsen en Patrick Roest de winnaarstegel het publiek in gooiden. Het is de bedoeling dat de winnaar de tegel optilt en die aan het publiek geeft. Het publiek geeft hem dan vervolgens door naar achteren, waar de tegel aan de medaillemuur wordt opgehangen.
De schaatsers ergerden zich aan het lawaai in de zaal en gooiden de tegel als grapje de zaal in. Dat deden ze net te hard. Twee vrouwen werden geraakt. Eén van de twee gewonden moest met de ambulance worden afgevoerd. De andere vrouw kon in het Holland House behandeld worden. De geschrokken schaatsers gingen meteen naar de slachtoffers toe om te kijken hoe ze eraan toe waren.
De Olympische Spelen in Pyeongchang duren van 9 tot 25 februari. Omrop Fryslân doet elke dag rechtstreeks verslag van de verrichtingen van de Friese sporters op de radio en online. Al het nieuws over de Spelen is te vinden op omropfryslan.nl/os.