Jouster skûtsje Oeral Thús moet op zoek naar nieuwe schipper

Het skûtsje van Joure is momenteel stuurloos. Dirk Jan Reijenga heeft besloten zijn taken als schipper van de Oeral Thús neer te leggen, waardoor het bestuur van Stichting Skûtsje Haskerlân nu op zoek moet naar een opvolger.
Reijenga over zijn besluit: "Ik heb genoten van de geweldige strijd op het water, de teamspirit, de gezelligheid in de ploeg, het belang van de sport voor Fryslân en al het goede wat het schippersschap met zich meebrengt. Daar staat echter een grote verantwoordelijkheid tegenover. Die verantwoordelijkheid vergt een hoop tijd, energie en motivatie. Na elf jaar heb ik gemerkt dat ik dat niet meer op kan brengen. De drive en het enthousiasme zijn verdwenen."

Opvolger

Voorzitter Tjeerd de Jong van Stichting Skûtsje Haskerlân is Reijenga dankbaar voor zijn inzet en is nu op zoek naar een opvolger: "Wij zijn dan ook op zoek naar een schipper en nog een aantal bemanningsleden die de Oeral Thús, een van de snelste skûtsjes van de vloot, naar nieuwe hoogtepunten kan brengen. Kandidaten kunnen zich bij mij melden."