UPDATE: Drugslab gevonden op erf vermoorde Marinus Ooms

Het drugslaboratorium dat donderdagochtend werd ontdekt in Haulerwijk, is in de loop van de dag ontmanteld. Dat heeft de politie laten weten. Het laboratorium, waarin de synthetische drugs crystal meth werd gemaakt, werd ontdekt in een schuur naast het huis aan de Slotemaker de Bruïneweg. Het lab was nog in aanbouw en daarom was er nog niet veel geproduceerd. Daarmee was het gevaar voor de omgeving beperkt.
Tentje
Toen de politie donderdagochtend het pand binnenviel, waren daar drie mensen aanwezig. Het gaat om de 55-jarige bewoner van het huis en twee mensen die afkomstig zijn uit Guatemala. Die laatste twee sliepen in een tentje in het laboratorium. Ze zijn alledrie aangehouden.
Anonieme tips
De politie kwam het drugslab op het spoor na een aantal tips. Bij het onderzoek naar die tips is ook gekeken naar het dumpen van drugsafval in de bossen bij Norg. Bij die dumpingen zouden ook getuigen zijn bedreigd. Burgemeester Oosterman van Ooststellingwerf bekijkt of het huis waarin het drugslab is aangetroffen voor een aantal maanden kan worden gesloten.
Marinus Ooms
De locatie waar de politie de vondst deed, kwam een aantal jaren geleden ook al eens in het nieuws. In 2006 werd op hetzelfde adres namelijk het lichaam van Marinus Ooms aangetroffen. De Haulerwijkster was bij een brute overval om het leven gebracht. De drie daders zijn de afgelopen jaren veroordeeld tot celstraffen.