Bommelding bij twee scholen in Leeuwarden

Bij twee scholen in Leeuwarden is dinsdag een valse bommelding gedaan. Het gaat om het Gomarus College voor voortgezet onderwijs en basisschool de Willem Alexanderschool. De politie onderzoekt de meldingen. Zolang het onderzoek duurt, kan de politie daar verder geen mededelingen over doen. Andere scholen in het land ontvingen ook een valse bommelding, onder andere in Haren in de provincie Groningen, in Eindhoven, Den Haag en Maastricht. In een aantal gevallen ging het om een internationale school. De Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht werd ook getroffen. De politie onderzoekt of er verband is tussen de verschillende meldingen.
De bommelding bij het gereformeerde Gomarus College in Leeuwarden kwam even na het middaguur binnen. Het gebouw werd meteen ontruimd. Leerlingen en medewerkers werden naar buiten gedirigeerd.
Het Gomarus College heeft op de eigen website de volgende verklaring geplaatst naar aanleiding van de bommelding:
"Vanmiddag rond 13.45 uur is er een bommelding geweest op het Gomarus College in Leeuwarden. Zoals afgesproken in dergelijke situaties is het schoolgebouw ontruimd. Alle leerlingen en medewerkers hebben het pand veilig verlaten. De politie is ingeschakeld en onderzoekt de situatie. Door de politie is aangegeven dat er vandaag op meerdere scholen in Nederland bommeldingen zijn binnengekomen. De kinderen mogen naar huis, maar zullen vast geschrokken zijn van wat er gebeurd is. Het is fijn wanneer ze daar thuis over kunnen praten. Morgen op school zullen we dat ook doen. We zijn dankbaar dat de kinderen veilig zijn en dat we voorbereid zijn op een dergelijke situatie. Van eventuele nieuwe ontwikkelingen houden we u via deze site op de hoogte.
Update:
De politie heeft het pand gecontroleerd en geen dreiging aangetroffen. Het pand is inmiddels vrijgegeven en de lessen gaan morgen gewoon weer van start."