Friese ljeppers boeken goede resultaten in IJlst

Marrit van der Wal © Martin de Jong
De Friese fierljeppers hebben woensdagavond goede zaken gedaan bij de derde wedstrijd van de nationale competitie in IJlst. Nard Brandsma uit It Heidenskip werd tweede bij de senioren. Hij sprong 19.71 meter. Jaco de Groot uit Woerden behaalde de eerste plek met een sprong van 19.93 meter. Ook de derde plek ging aan de Friezen voorbij. Rian Baas uit Oudewater sprong 19.13 en dat was net wat meer dan de nummer 4, Hannes Scherjon uit Noardburgum, die 19.05 sprong. Thewis Hobma uit Harlingen werd vijfde met 18.84 meter.
Marrit van der Wal
Ook in de andere categorieën boekten de Friese deelnemers goede resultaten. Bij de vrouwen sprong Marrit van der Wal uit It Heidenskip de eerste plaats met een afstand van 15.26 meter. Bij de junioren ging de winst naar Jan Teade Nauta uit IJlst met 18.95 meter. Spekkoper Jarich Wynstra ljepte met zijn 18.35 meter de verste sprong van deze wedstrijd, maar ook van het algehele klassement bij de jongens. Bij de meisjes sprong Sigrid Bokma uit Hindeloopen met haar 14.39 maar een heel klein stukje minder dan Demi Groothedde, die 14.42 meter noteerde. In het complete klassement staat Bokma er echter erg goed voor.
Finale in Vlist
Aanstaande zaterdag wordt in Vlist (provincie Utrecht) de finale gesprongen en wordt ook de definitieve uitslag bekend. De sporters mogen dan hun twee minste wedstrijden schrappen.