Gevangenisstraf geëist voor seks met meisjes van 13 en 15

Justysje © Omrop Fryslân
Een 21-jarige man uit Drachten moet mogelijk zes maanden de cel in wegens seks met twee minderjarige meisjes. De officier van justitie eiste die straf omdat de meisjes op het moment van de seks in 2015 nog maar 13 en 15 jaar oud waren. Het jongste slachtoffer zou gedwongen met de man naar bed zijn gegaan. Maar ook al was alles met toestemming gebeurd, dan nog was et strafbaar, zo zei de officier. De Drachtster zei dat hij de meisjes nooit heeft gevraagd naar hun leeftijd. Hij had ze ouder ingeschat.
Shirt kapotgescheurd
Deverdachte was met de meisjes naar een vriend gegaan, waar ze wat hadden gedronken. Daarna zijn de slachtoffers met de man naar huis gegaan. Volgens het jongste slachtoffer zou de man haar hebben vastgehouden, en zou hij de deur van de slaapkamer op slot hebben gedaan. Ook zou hij haar shirt hebben kapotgescheurd. De rechter doet op 22 juni uitspraak.
Zware mishandeling
De seks met minderjarigen was niet het enige waar de 21-jarige Drachtster voor moest verschijnen. In juni vorig jaar zou hij ook een man zwaar mishandeld hebben. Het slachtoffer zou door de verdachte zijn neergeslagen, waarna een ander hem tegen het hoofd schopte. Daardoor was de oogkas van het slachtoffer gebroken. Hij had een zware hersenschudding en zijn jukbeen op vier plaatsen gebroken. Volgens de verdachte was hij kwaad geworden omdat het slachtoffer aan zijn vriendin had gezeten.
Verslavingszorg
Het is niet voor het eerst dat de Drachtster voor geweldszaken voor de rechter moet verschijnen. Hij had nog twee weken celstraf voorwaardelijk boven zijn hoofd hangen. De officier wil nu dat hij die straf ook uitzit. Daarnaast wil de officier ook dat de Drachtster onder toezicht van verslavingszorg komt en dat hij zich laat behandelen door een forensisch psychiater.