UPDATE: Avondvierdaagse in steeds meer plaatsen afgelast

De Avondvierdaagse in Leeuwarden gaat maandagavond niet door. De organisatie heeft besloten de wandeltocht af te gelasten vanwege de slechte weerberichten die worden voorspeld. Het KNMI heeft code geel afgegeven. Er wordt voor het hele land onweer, windstoten en hagel voorspeld. Op basis hiervan adviseert de Koninklijke Wandeldbond Nederland lokale afdelingen om de tocht niet door te laten gaan. "Met kleine kinderen wandelen in onweer, dat kun je niet maken", zegt Janny Bourgonje van de organisatie. Er komt ook geen reserve-avond in Leeuwarden. De Avondvierdaagse wordt ingekrompen tot een avonddriedaagse.


In Sneek gaat de Avondvierdaagse ook niet door. De organisatie daar ging er eerst van uit dat Sneek en omgeving niet al te veel last zou hebben van het weer op de tijd dat er in Sneek zou worden gewandeld, maar besloot later om toch niet te gaan lopen. Ook in Drachten, Franeker, Bolsward en Joure is besloten de wandeltocht af te gelasten.
Op de volgende plekken in Fryslân begint maandagavond, zoals het nu lijkt, de jaarlijkse Avondvierdaagse wel: De Westereen, Dokkum, Garyp, Gorredijk, Oude- en Nieuwehorne, Oudemirdum, Sint Nicolaasga en Vlieland.