Omwonenden maken bezwaar tegen bouw Blokhuis in Stavoren

Omwonenden van het Havenkwartier in Stavoren maken bezwaar tegen de aanleg van het Blokhuis. De gemeente Súdwest-Fryslân wil de contouren van het voormalige verdedigingswerk terugbrengen in het centrum van Stavoren en is vorige week met het werk begonnen. De gemeente denkt er veel toeristen mee te kunnen trekken. Omwonenden winden het bouwwerk te groot en te dicht op hun tuinen staan.
Bovendien steekt het de omwonenden volgens Jannes Meijer, woordvoerder van de bezwaarmakers, dat de gemeente niet naar hen heeft geluisterd. De bezwaren van omwonenden zijn afgewezen, maar er loopt bij de rechtbank nu nog één aanvraag voor een voorziening om het werk stil te leggen. Tot die tijd mogen de werkzaamheden doorgaan.
Volgens wethouder Maarten Offinga is er wel goed geluisterd naar de omwonenden en zijn er ook aanpassingen gedaan. "Zo zijn de muurtjes die achter bij de huizen gepland stonden, opgeschoven en is een deel van het torengebouw aangepast om in ieder geval serieus te luisteren naar de punten die de inwoners kenbaar hebben gemaakt."