Toenemende vraag naar bedrijfsruimte bij Dokkum

De aanleg van de Sintrale As heeft ervoor gezorgd dat de gemeente Dongeradeel een derde groot bedrijventerrein wil openen. Het gaat om het Betterwird-gebied, aan de rand van Dokkum. De gemeente doet dat vanwege de toenemende vraag naar plekken waar bedrijven zich kunnen vestigen.
Derde uitbreiding
Woensdagmiddag werd de uitbreiding van de tweede fase van het plan geopend. Die is 6 hectare groot. In 2014 werd de eerste fase van het plan aan de noordkant al gerealiseerd. "Maar de vraag is zo groot, alle plekken zijn nu al bijna vergeven. Daarom moet er een derde uitbreiding komen", zegt wethouder Pieter Braaksma. "Het hangt van de grootte van de bedrijven af hoeveel bedrijven wij hier dan kwijt kunnen."
Geen verrassing
Ondanks de krimp en het idee van sommige ondernemers dat bedrijven juist vertrekken uit het noordoosten van Fryslân, verrast de toenemende vraag naar bedrijventerreinen de gemeente Dongeradeel niet. "Het verbaasd ons niet. De aanleg van de As heeft daar aan bijgedragen, maar ook een stukje vertrouwen in de economie. Er is weer bedrijvigheid", zegt Braaksma.
Het volledige bedrijventerrein Betterwird is 75 hectare groot, Fortuin Suikerwerken, de Dokkumer Vlaggencentrale en Probosign zijn er onder andere gevestigd.