Schaars valt uit bij training; Schmidt in de basis

Stijn Schaars viel vrijdag bij de training uit met een rugblessure. De aanvoerder kreeg een "knietje" in zijn rug van Willem Huizing en schreeuwde daarna van de pijn. "Waarom doe je dat nou man?" Schaars liep daarna van het veld en kwam niet meer terug. Morgen moet worden bekeken of Schaars zondag mee kan doen tegen NEC.
Stefano Marzo is geschorst en zijn plaats wordt ingenomen door Doke Schmidt op de rechtsbackpositie. Martin Ødegaard krijgt weer een basisplaats. Dat gaat ten koste van Pelle van Amersfoort.
Doke Schmidt zijn contract loopt na dit seizoen af en dus is het de vraag of hij wel blijft. "We zijn in gesprek en dat ziet er goed uit. Ik ga er wel vanuit dat het goed komt." De Noor Martin Ødegaard wordt door Real Madrid verhuurd aan Heerenveen voor anderhalf jaar. Dat zou betekenen dat hij na dit eerste halfjaar nog een jaar bij Heerenveen blijft. Maar er is een optie, dat als het van één van beide kanten niet bevalt, Ødegaard teruggaat. "Maar daar ben ik niet mee bezig. Ik wil vooral spelen en moet mezelf verbeteren. Dan kijk ik straks in de zomer wel verder," zo zegt de 18-jarige Noor.