"Meer toeristen uit Azië en Amerika komen naar Fryslân"

De effecten van Culturele Hoofdstad 2018 op het toerisme in Fryslân zijn nu al te merken. Volgens Martin Cnossen van Merk Fryslân waren er de afgelopen meivakantie meer toeristen dan voorgaande jaren uit Azië en Amerika en dat komt door de informatie in brochures van touroperators over Culturele Hoofdstad.
Krachten bundelen
Cnossen: "Ik denk dat dit wel de eerste effecten zijn van het bundelen van de krachten van Merk Fryslân, CH2018 en Leeuwarden Marketing, omdat wij ons al een jaar richten op goede touroperators die Fryslân promoten."
Leeuwarden op de kaart
Toch is het opvallend dat die toeristen nu al naar Fryslân komen en niet pas volgend jaar. Cnossen: "De verhalen over Fryslân zijn nu al bekend en dat trekt mensen. Ook zijn er nu al activiteiten in de provincie. Denk aan de tentoonstelling over Alma-Tadema in het Fries Museum en The Passion. Dat zet Leeuwarden op de kaart als interessante locatie om naartoe te gaan."
Nog altijd het grootste deel van de toeristen in onze provincie komt uit Nederland, zo'n 80 procent, gevolgd door Duitsers en Belgen.