De beste Friese 1 april-grappen op een rijtje

© Omrop Fryslân
Op 1 april waren er traditiegetrouw weer flink wat originele Friese grappen. Zo kondigde korfbalclub LDODK aan dat er een nieuw shirt komt met pompeblêden. Als dé club van Fryslân zou het pompeblêdeshirt beter passen dan het groene tenue dat de Gorredijksters nu aan hebben. Ook oud-voetbaltrainer Foppe de Haan vertelde in het filmpje van LDODK dat hij zeer te spreken is over de keuze voor het nieuwe shirtontwerp, omdat het groen hem teveel doet denken aan Groningen.
Ook Sportclub Heerenveen nam de eigen spelersgroep in de maling. Daarvoor werd de politie van Heerenveen ingeschakeld om in scene te zetten dat de selectie werd verdacht van verboden middelen.
Op de Eewal in Leeuwarden zou zaterdag een stadsstrand worden aangelegd. Het bleek een 1 april-grap van eetcafé Spinoza.
De organisatie van Welcome to the Village maakte bekend dat bezoekers voortaan een tatoeage krijgen in plaats van een polsbandje.
Ook Omrop Fryslân had een 1 april-grap. De Omrop maakte donderdag bekend dat ze zouden overgaan op verticale televisie. Het bericht riep veel reacties op, zelfs van ver buiten ons land. Ook waren de beelden bij het VARA-televisieprogramma Pauw te zien.