Gelijkspel voor Cambuur ondanks vroege voorsprong

SC Cambuur heeft zondag in de uitwedstrijd tegen Volendam met 1-1 gelijkgespeeld. Daarmee staan de Leeuwarders nu op de zesde plek in de eerste divisie. Cambuur begon goed aan de wedstrijd. Na 9 minuten was er een sterke actie van Stefano Lilipaly aan de rechterkant van het veld. Zijn voorzet werd door clubtopscorer Sander van de Streek binnengeschoten. Daarna had de ploeg van trainer Sipke Hulshoff de wedstrijd onder controle. Toch werd het 1-1.
Vanuit het niets was het in de 34e minuut Kevin van Kippersluis die vrij kon inschieten. Cambuur had het daarna zwaar maar haalde zonder verdere schade de rust.
In de tweede helft was het bepaald geen hoogstaande wedstrijd. Volendam was als eerste de gevaarlijkste ploeg. Zo moest keeper Harm Zeinstra in actie komen op een schot van Volendammer Enzo Stroo. Daarna probeerde Cambuur de druk op te voeren en dat lukte. Stefano Lilipaly raakte de lat, en Jamiro Monteiro en invaller Tarik Tissoudali waren dichtbij een doelpunt, maar meer dan 1-1 zat er niet in.