"Kliekjesbank" voorkomt dat eten wordt weggegooid

De kliekjesbank van Lemmer is een groot succes. De kliekjesbank is nu twee maanden actief en heeft al meer dan 400 leden. Om nog meer leden te bereiken zoeken ze nu samenwerking met de voedselbank Lemserland. Daarvoor hebben ze deze week flyers meegegeven met de voedselpakketten. De kliekjesbank werkt via een besloten groep op Facebook. Daar wordt eten of complete maaltijden aangeboden.
Er doen niet alleen mensen mee die het financieel niet breed hebben, maar ook studenten, alleenstaanden en ouderen. Het doel van de kliekjesbank is dat er minder eten wordt weggegooid.
Het idee komt van Marleen Hu;zinga uit Lemmer. In haar eigen woonplaats doen nu al honderden mensen mee en ook in Leeuwarden, Sneek en Heerenveen hebben mensen zich aangesloten. Volgens Hulzinga is er de ambitie dat in de loop van het jaar op honderd plaatsen in Nederland kliekjesbanken actie zijn. In Lemsterland kregen klanten van de voedselbank deze week een folder mee over de Kliekjesbank, omdat daar waarschijnlijk veel vraag naar zal zijn.