Uitslaande brand: Theehuis Grou in as gelegd

Het bekende restaurant Het Theehuis in Grou is zondag volledig in de as gelegd. Er is niets meer van over. De brandweer heeft het pand gecontroleerd uit laten branden. Een woonhuis op een paar meter afstand en de huizen aan de andere kant van de straat werden nat gehouden om te voorkomen dat het vuur zou overslaan. Het restaurant ligt direct aan het Pikmeer. De wind stond die kant op, dus de rook en de vonken gingen in de richting van het dorp.
Er waren geen personen in het restaurant aanwezig toen de brand ontstond, zo meldt de brandweer. Het restaurant had een rieten dak. Meerdere korpsen waren uitgereden naar Grou om de brand te bestrijden.
Rook over het Pikmeer
De brandweer waarschuwde watersporters en ander vaarverkeer uit de rook te blijven. Liander had in verband met de brand een stroomverdeelstation afgesloten. Daardoor zaten 85 huishoudens zondagmiddag zonder elektriciteit. Dat heeft een paar uren geduurd.
Nablussen
Om ruim kwart over een gaf de brandweer het sein 'brand meester'. Een kraan heeft de restanten van het gebouw omver getrokken om goed na te kunnen blussen. Het Theehuis was een van de ontmoetingsplekken als het schuitjezeilen in Grou was. Op het terras was het zeilen op het Pikmeer goed te zien.