Aantal incidenten in treinen Arriva neemt steeds meer af

Gedeputeerde Johannes Kramer vindt dat het de goede kant uitgaat met het aantal incidenten in treinen en op perrons van Arriva in Fryslân. Ook zitten er over het algemeen genoeg conducteurs op de treinen. Kramer reageert op de nieuwste cijfers over de sporen en stations van Arriva in Fryslân inclusief de lijn naar Groningen. Daarin is te zien dat het aantal ruzies en andere problemen de laatste drie jaar teruggelopen is van ongeveer 350 naar 200.
In Fryslân gaat het veel beter dan in Groningen, waar het aantal incidenten veel hoger ligt en waar de provincie Arriva vorige week aansprakelijk stelde, omdat er te weinig toezicht is. Met Arriva is afgesproken dat er op zijn minst op één van de drie treinen een conducteur moet zitten.
Fryslân beter
Volgens gedeputeerde Johannes Kramer is dat in Fryslân wel het geval. ''Bij één op de drie treinen is een conducteur aanwezig,'' zo zegt Kramer. ''Het aantal incidenten is met veertig procent afgenomen en we hebben nu ook paaltjes op het stations. Arriva is op de goede weg in Fryslân.''