Hotelgasten slapen in de rook door autobeurs

Hotelgasten van het WTC-hotel in Leeuwarden hebben urenlang last gehad van de rook van de raceauto's in het naastgelegen WTC Expo. Daar was dit weekend een beurs met allemaal verschillende racemonsters, en een deel van de rook die daar vanaf kwam waaide zo het hotel in. Sommige hotelgasten hadden daar veel last van, zegt Theo Witteveen van de organisatie. "Ze zijn daar niet gewend dat er uitlaatgassen naar binnen gaan."
De oorzaak van het probleem ligt bij de wind, zegt Witteveen. "Die stond de verkeerde kant op, waardoor onze blazers ook verkeerd stonden. Voordat daar een oplossing voor is, ben je uren verder. En voordat de rook dan het gebouw weer uit het is.. dat duurt heel lang. Dus sommige mensen zullen geslapen hebben met de gedachte dat ze nog op het circuit lagen."
Verder was de beurs een succes, zegt Witteveen. Eerder was de autobeurs altijd om het jaar. Nu voor het eerst twee opvolgende jaren achter elkaar, en het is de bedoeling dat de autobeurs ook volgend jaar weer in Leeuwarden wordt gehouden.