Jillert Anema: "Ophouden met dat gezeur"

"Sociale media is een klankbord voor pessimistische dwarsliggende anti-mensen. Dat volk stemt tegen iets en niet voor iets." Daarmee reageert Jillert Anema woensdag op de kritiek die via sociale media klonk over of de baan in Noordlaren wel als natuurijs moet worden gezien. Dat ijs is ontstaan nadat laagje voor laagje water op de skeelerbaan was gespoten met een giertank.
Geouwehoer
"Het gaat de mensen gewoon te goed, dan kijken ze naar wat ze missen. Het is een waardeloze maatschappij. Mensen die meer dan vijftig tweets per jaar versturen moeten ze het stemrecht ontnemen. Laat ze ophouden met het geouwehoer. Het was gewoon een mooie wedstrijd met veel  publiek" zegt de coach van winnaar Simon Schouten.
Lekker schaatsen
Anema kijkt tevreden terug op de marathon. "We hadden twee man in de kopgroep, dat is mooi. Het waren zware ijsomstandigheden. Er kwam niet echt gang in." Als er donderdag een wedstrijd op natuurijs in Haaksbergen is, gaat de ploeg van Anema daar ook aan meedoen. "Ja, lekker schaatsen. Dit natuurijs pakken we mooi mee, dan blijven we niet thuis."