Coach Jillert Anema van Clafis geschokt over schietpartij

Coach Jillert Anema © awfoto.nl
Coach Jillert Anema heeft geschokt gereageerd op het schietincident bij Thialf waarbij directeur Bert Jonker van Clafis lichtgewond geraakt is. Clafis is de hoofdsponsor van de ploeg van Jillert Anema. De Clafisploech is momenteel op Tenerife aan het trainen.
De ploeg is ontstaan uit de voormalige BAM ploech die in 2014 ophield te bestaan. Belangrijke schaatsers in het team zijn Jorrit Bergsma en zijn vrouw Heather Bergsma-Richardson, Arjan Stroetinga, Bob de Vries, Irene Schouten en Carien Kleibeuker.
Tegen verslaggever Roelof de Vries zei Jillert Anema: "Heb het ook nog alleen van horen zeggen, maar alles wijst er op dat het om Bert gaat. We zijn geschokt."
De ploeg van Anema doet niet mee aan het Europees kampioenschap dat dit weekend wordt verreden in Thialf. Naast sponsor van de schaatsploeg is Bert Jonker ook op andere manieren betrokken bij het schaatsen. Zo is hij voorzitter van de businessclub van Thialf. Ook zit hij namens de professionele schaatsploegen in een convenantgroep die met de schaatsbond KNSB praat over de toekomst van de schaatssport. Bovendien was hij sponsor van een schaatsopleiding in Inzell. Daar hield hij onlangs mee op.
Het ingenieursburo Clafis laat op Twitter weten dat het naar omstandigheden goed gaat met hun directeur Bert Jonker.