Goede voornemens op de vrijdagsmarkt: "Ik ben perfect!"

"Ik rook niet, ik drink niet, ik hoef niet af te vallen of aan te komen: ik ben perfect!" Dat was een van de reacties op de Leeuwarder vrijdagsmarkt waar we vernamen hoe het eigenlijk staat met de goede voornemens. "Mijn goede voornemen is om geen goede voornemens te hebben", Het is een cliché, maar goede voornemens op 1 januari hebben geen nut", tekenen we op.
Anderen hadden ze juist wel: "Ik wil dit jaar eigenlijk met pensioen, daar heb ik nu stappen voor gezet", "Ik ben in december al begonnen met gezonder eten en meer bewegen en dat bevalt prima!"
Weer anderen zeggen: "Ik heb besloten om in augustus de halve marathon te gaan rennen", "Ik volg mijn hart en ga werken voor kansarme kinderen in Indonesië", "Ik wil gewoon wat doorgaan met twee 'jonkies' drinken voor het slapen gaan" en "Voortaan alle straatmuzikanten en draaiorgels geld geven".
En dan was er ook nog de verzuchting: "Ik zou niet weten wat ik als goed voornemen zou moet kiezen. Er zullen vast verbeterpunten zijn, maar ik ben niet zelfkritisch genoeg waarschijnlijk."