Afsluitdijk verlicht met 6200 lampionnen van het KWF

Wie vrijdagavond over de Afsluitdijk reed, zag zo'n 6200 verlichte lampionnen langs de kant van de weg. Het was voor de campagne 'Mijn lampion brandt voor..' van KWF Kankerbestrijding. Via internet konden mensen een lampion doneren en de naam achterlaten van zijn of haar dierbare die kanker heeft, is gestorven aan de ziekte of voor een ieder die in deze tijd steun kan gebruiken. Het KWF heeft alle namen van deze mensen op de lampionnen geschreven.
Licht
De actie heeft als doel licht te brengen in deze donkere decemberdagen voor iedereen die met kanker heeft te maken. Daarbij heeft het KWF bewust gekozen voor de 30 kilometer lange Afsluitdijk omdat de dijk volgens het fonds staat voor verbinding en een van de donkerste plekken van ons land is.
Onderzoek
Mensen konden thuis via Facebook de beelden bekijken. Aan het eind van de avond zijn alle lampionnen weer opgehaald. Het geld dat mensen gaven voor de lampion wordt gebruikt voor onderzoek naar kanker.
Op de Facebookpagina van het KWF is de livestream van de actie terug te zien en meer informatie over de campagne is te vinden op de website van het fonds. Daar kunnen belangstellenden nog altijd een lampion doneren, maar die komt dan niet meer in het echt op de Afsluitdijk te staan.