In Elsloo willen de mensen alleen vroeg wandelen

© Pleatslik Belang Elslo
Om kwart over twaalf zijn in Elsloo de laatste wandelaars aan de jaarlijkse kerstwandeltocht begonnen. Andere jaren kon dat ook later op de middag nog, maar dat kan dit jaar voor het eerst niet meer. Er was nooit veel belangstelling voor de latere begintijden, en omdat de gidsen die meelopen wel betaald moeten worden, werd dat voor de organisatie te duur.
Vanaf kwart over acht is er ieder uur een groep wandelaars vertrokken. In totaal bijna 300 mensen. De groep die om kwart over twaalf startte, was met 13 mensen het kleinst.
De kerstwandeltocht in Elsloo is de oudste van Nederland, zegt Hendrik Betten. Hij maakt al 46 jaar deel uit van de organisatie. Alleen bij de eerste twee was hij er niet bij. Die werden georganiseerd door de Vesuvius, die nu bekend staat om de nieuwjaarsstunts.
het motregent in Elsloo, zegt Betten, maar het is geweldig weer om te wandelen. Tussen de bomen hebben de wandelaars maar weinig last van de wind. "De natuur is prachtig. Daar willen we de mensen van laten genieten. Als ze terugkomen, zijn ze dik tevreden. Daar doen we het voor. En voor de snert na afloop."