Klaas Haijtema in Myanmar vrijgelaten

Klaas Haijtema is weer vrij. De 30-jarige Fries is woensdagochtend uit een gevangenis van Myanmar vrijgelaten. Haijtema zat vast omdat hij bij een religieus feest een stekker uit een versterker had getrokken.
Haijtema was op wereldreis met zijn vriendin. Bij het hostel in Myanmar waar ze overnachten, was een boeddhistische bijeenkomst met veel lawaai. De Wonser vroeg of het met wat minder geluid kon, maar toen daar niet op werd gereageerd, trok hij de stekker uit de versterker.
Nadat hij dat gedaan had werd hij in eerste instantie uit zelfbescherming meegenomen naar het politiebureau. Later kreeg hij een gevangenisstraf van drie maanden voor heiligschennis.
Woensdagochtend mocht Haijtema de gevangenis verlaten. Hij is nu niet meer in Myanmar. Wanneer hij thuiskomt is nog niet bekend. Eerst zijn hij en zijn vriendin ergens anders om bij te komen van alle ellende en stress. De laatste weken mocht de vriendin een keer in de week bij Klaas op bezoek. Ze was in Myanmar om haar vriend te steunen.