"Tijd voor beste mannelijke en vrouwelijke parasporter"

De verkiezing voor beste paralympische sporter van NOC-NSF volgende week woensdag zou eigenlijk ook opgedeeld moeten worden in de beste mannelijke en vrouwelijk parasporter. Dat schrijft Anne van der Horst, de vader van paralympische amazone Rixt, donderdag in de Leeuwarder Krant.
De parasporters hebben het de afgelopen Paralympische Spelen in Rio erg goed gedaan. Ze kwamen met maar liefst vijf gouden, drie zilveren en vijf bronzen medailles terug naar Nederland.
Bij het Nationale Sportgala van NOC-NSF zal volgende week woensdag bekend worden welke persoon Parasporter van het jaar wordt. Dat kan zowel een man als een vrouw zijn. En dat is vreemd, vindt Van der Horst. Bij de Olympische sporters wordt er namelijk zowel Sportman als een sportvrouw van het Jaar gekozen. En ook Sport Fryslân kiest op 15 februari 2017 zowel een mannelijk als een vrouwelijke Parasporter van het jaar.
Tijd is rijp
“Het zijn topsporters, die dat ook hebben laten zien. En niet alleen in Rio. “Dan mag dat ook in de waardering voor de parasporters wel meer aandacht krijgen”, legt Van der Horst uit. “De NOC-NSF steunt parasporters wel op diverse gebieden, maar de tijd is nu ook rijp om datr bij het Nationaal Sportgala te laten zien.
Van der Horst vertelt dat hij daar thuis met zijn dochter Rixt ook wel over praat. “Zij vindt het ook heel jammer dat NOC-NSF dat onderscheid niet maakt, maar de tijd is nu ook rijp om dat bij het Nationaal Sportgala te laten zien.