Rottevalle kan volgende week in het nieuwe dorpshuis

Het nieuwe multifunctionele centrum van Rottevalle is bijna klaar. De dorpsbewoners hebben de sleutel gekregen van de bouwvakkers en zijn nu druk bezig met de laatste klusjes. Eind volgende week moet het meeste wel klaar zijn, want dan willen de eerste gebruikers erin.
Het is niet zomaar een MFC, vindt voorzitter Joop Mast van de stichting Dorpshuis Rottevalle. Volgens hem is het uniek dat beide scholen in het dorp samen met de peuterspeelzaal en de BSO (Buitenschoolse opvang) een plekje krijgen in het nieuwe gebouw.
Ook voor de ouderen is ruimte gemaakt. "Wij wonen hier in een krimpregio. Met dit gebouw willen wij mensen van alle leeftijden een plekje geven zodat het dorp de komende jaren ook leefbaar blijft", zo zegt Mast.
Bij de bouw is gebruik gemaakt van het 'Cradle to Cradle' principe. Dat wil zeggen dat er bijna alleen maar hout en staal is gebruikt. Het idee hierachter is dat deze materialen ontzettend duurzaam zijn, gerecycled kunnen worden en zo geen slechte invloed hebben op het milieu.
De nieuwe naam van het MFC is nog niet bekend. Die wordt komende week bekend gemaakt aan de inwoners van Rottevalle. Joop Mast weet de naam wel. "Ik vind het een prachtige naam. Maar verder vertel ik niets", zo zegt hij.