Wier krijgt eerste nachttuin van Fryslân

Het dorpje Wier wil aan bezoekers het bijzondere nachtleven laten zien. Er worden plannen gemaakt voor de eerste nachttuin van Fryslân. Met de tuin wil de stichting Freonen Terop en Tsjerke Wier mensen bewust de nacht laten beleven. De tuin wordt aangelegd en ingericht in samenwerking met onder andere architect Nynke-Rixt Jukema.
Overdag zal de tuin ook toegankelijk zijn, maar 's nachts is het veel interessanter.
Vleermuizen en uilen
Marcel Helderman is een van de initiatiefnemers van de toekomstige tuin. Hij zegt: "Als je een onbewolkte avond hebt en je ziet al die duizenden sterren, dan kun je voelen dat wij hier op onze planeet aarde een onderdeel daarvan zijn. En dat is heel indrukwekkend. Je ziet vleermuizen vliegen, uilen en steenmarters. We willen mensen de flora en fauna fan de nacht laten ontdekken in de vorm van dit unieke concept".
Sterren kijken
In de tuin wordt het mogelijk om met een telescoop naar de sterren te kijken. De plannen voor de tuin zijn nog niet helemaal uitgedacht, dus alle ideeën zijn welkom. De werkgroep komt donderdag bij elkaar in het theatertje van Wier. Iedereen kan dan aanschuiven.