Paauw door bestuur op straat gezet na radio-interview

Manager Dietha Paauw van zwembad De Kûpe in Buitenpost is door het bestuur van de Stichting Sportcentrum Achtkarspelen per direct naar huis gestuurd. In een verklaring zegt Paauw dat het bestuur van mening is dat zij een negatieve invloed zou hebben op de verhoudingen tussen het bestuur en het team. Paauw verklaarde maandag in radioprogramma Fryslân fan 'e moarn dat het personeel teleurgesteld is in het bestuur. Medewerkers hebben het vertrouwen in het bestuur opgezegd door een verschil van inzicht over de bedrijfsvoering.
Aanleiding voor de onrust is een plan voor een nieuwe zwemaccommodatie. Paauw roept het gemeentebestuur op hun verantwoordelijkheid te nemen zodat er snel een oplossing komt.
De gemeente Achtkarspelen en het zwembadbestuur gaane dinsdag in gesprek om over het nieuwe plan van het bestuur te praten. Bij dit gesprek worden ook de actuele problemen met de medewerkers besproken, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. Een eerder plan van het zwembadbestuur werd afgekeurd omdat de financiën niet goed waren onderbouwd.