Nyk de Vries presenteert Friese Renger op Explore the North

Boek 'Renger' fan skriuwer Nyk de Vries © Boekomslach Nyk de Vries
Nyk de Vries' roman Renger is er nu ook in het Fries. De Nederlandstalige editie is al een jaar op de markt. De schrijver presenteert de Friese Renger op het festival Explore the North in Leeuwarden. Hij treedt op in café De Friesche Club.
Schrijver en muzikant Nyk de Vries gaat de presentatie in zijn moedertaal voordragen uit de roman, waarmee hij in september de Piter Jelles Priis won. Daarnaast zal De Vries in het Fries fragmenten brengen uit het hoorspel, gebaseerd op het boek, dat hij maakte voor Radio 1.
Geen vertaling
Voor Nyk is de Friese editie van 'Renger', die een jaar geleden in het Nederlands verscheen bij De Arbeiderspers, geen vertaling: "Heel wat fragmenten uit het boek heb ik eerst in het Fries geschreven. Ik vind het mooi dat het boek er nu is in de taal waarin het gebeurd is.
Hobbyrockers
Voorafgaand aan de presentatie is de Grote Stichting Hobbyrock en hun Encyclopedie Show, een programma van de Hobbyrockers waar Nyk ook onderdeel van is. Daarvoor speelt Meindert Talma, ook een Hobbyrocker, liedjes van zijn nieuwe album over Jannes van der Wal.