Meer samenwerking Omrop Fryslân en andere regionale omroepen

Omrop Fryslân wil meer samenwerken met drie andere regionale omroepen in het noordoosten van het land. Dan gaat het in eerste instantie om bijvoorbeeld de techniek en financiën. Maar de omroepen sluiten niet uit dat ze op termijn ook programma's met elkaar zullen maken. Ze verwachten dat de samenwerking kan helpen om programma's te behouden en te verbeteren.
Omrop Fryslân, RTV Oost en RTV Drenthe hadden eerder al besloten om samen te werken. RTV Noord heeft zich daar nu bij aangesloten.
Vertrouwen
De bestuurders van de vier regionale omroepen zijn blij met de samenwerking en zien met vertrouwen de resultaten hiervan tegemoet. Directeur Jan Koster van Omrop Fryslân vindt het vrijwillige aspect en het eigen tempo van deze samenwerking positief. Het is volgens hem ook een duidelijk signaal naar staatssecretaris Dekker. "Dit is een heel goed signaal richting Den Haag en de staatssecretaris. Die heeft te vaak gezegd dat de omroepen niet willen samenwerken. Dat is is nooit zo geweest. Wij laten nu in Noordoost-Nederland zien dat wij er concreet heel anders in zitten. Ik hoop dat collega's in het zuiden en in de Randstad dit voorbeeld volgen", zeg Koster.