Cambuur pakt drie punten met 1-0 winst op Emmen

Cambuur heeft in Emmen met 1-0 gewonnen van FC Emmen. Het was de eerste keer sinds augustus dat Cambuur in een uitwedstrijd in de Jupiler League met de winst naar huis toe gaat.
Kansen
De wedstrijd had een langzame start, waarbij de eerste kans voor Cambuur pas in de elfde minuut plaatsvindt. In de 18e minuut krijgen de Leeuwarders de grootste kans, maar Van der Streek schoot net langs de paal. Hierna is het de beurt aan Emmen, die in de 32ste minuut een schot op doel weten te produceren. Keeper Zeinstra doet echter waarvoor hij wordt betaald en keert de bal. Direct daarna schiet Conraad de bal op de paal van het doel van Emmen.
Gele kaarten
Na de rust zijn het vooral de gele kaarten die opvallen. Bakker, Bosz, Klok en Van Deelen worden allemaal in de eerste 15 minuten van de tweede helft op de bon geslingerd. Het is Emmen die de eerste kans krijgt, in 52ste minuut schiet Kallon een paar meter naast de goal van de Leeuwarders. Cambuur komt pas in de 63ste minuut weer echt gevaarlijk voor de goal van Emmen. Een schot van Van der Streek wordt gekeerd door Telgenkamp. In de 65ste minuut belandt een bal van Van der Streek in het zijnet. Daarna volgen een aantal kleine kansen, maar in de 84ste minuut is het dan echt raak voor Cambuur en schiet Gino Bosz vanaf de rand van het 16-metergebied in de rechterbovenhoek binnen.