Alma-Tadema trekt 50.000ste bezoeker

De tentoonstelling over de schilder Alma-Tadema in het Fries Museum in Leeuwarden heeft woensdag de 50.000ste bezoeker getrokken. Het was de familie Hoekstra uit Leeuwarden. De tentoonstelling loopt nog maar ruim vijf weken. Voor het Fries Museum is dit een groot succes. Nog niet eerder lukte het in zo'n korte tijd om zoveel mensen te trekken.
Het doel was om 80.000 bezoekers bij de expositie te krijgen. Daarover maakt directeur Kris Callens zich geen zorgen. Hij hoopt nu dat de tentoonstelling zo'n 150.000 bezoekers gaat halen.
Met voor volgend jaar twee grote tentoonstelligen over de artiest Escher en Mata Hari in het vooruitzicht is Callens positief over de komende jaren. Vanwege de drukte gaat het museum al een tijdje een uur eerder open. De expositie is nog te zien tot en met 7 februari 2017.

Score

Uit publieksonderzoek blijkt dat bezoekers de tentoonstelling gemiddeld met een 8.6 beoordelen, dat is de hoogste score voor een tentoonstelling van het Fries Museum tot nu toe. Van de bezoekers komt 94 procent speciaal voor de Alma-Tadema tentoonstelling. Bezoekers komen uit heel Nederland, 80 procent van de Nederlandse bezoekers komt van buiten de provincie.